Förändringens vindar

Jag hade tänkt ta upp mitt bloggande igen efter ledigheten. Men märkte att jag kommer inte kunna ta mig förbi den omvälvande nyhet som släpptes i söndags. Ulf Ekman, ledare i 30 år för Livets Ord i Sverige meddelade att han blir katolik. Livets Ords församling har drygt 3000 medlemmar och de församlingar i Sverige som associerar till Livets Ord utgör ingen jättestor skara. Men Ulf Ekman har varit en högst medial person alltsedan starten för trettio år sedan. Framför allt journalisterna Göran Skytte och Siewert Öholm har gett honom utrymme i media. Det har även stormat kring både honom och hans församling kring andeutdrivning, helandeförkunnelse mm.

Det är omvälvande framför allt för frikyrkosverige som har varit påverkad av hans förkunnelse och verksamhet. Framför allt 50 talister och 60 talister lockades till den ungdomliga och utmanande förkunnelsen och mötesverksamheten. Det har varit rykten i svang under en längre tid att Ulf Ekman blivit alltmer Katolskt orienterad. Men det kom ändå som en chock för de flesta, även hans egna verkar det som, när han väl offentligt i en predikan meddelade sin nya linje i en gudstjänst i Livets Ord.

En del är glada. Många är ledsna och förvirrade. En del säger: Det var väl det vi visste. Webb debatten är i full gång och åsikter far hit och dit. Men oavsett vad man tycker om det hela är det viktigt att veta vart man som kristen har sitt fokus. Det är Jesus. Han är vår frälsare och ledare. Det är han oberoende av både Påve och Ulf. Jag tror dock det är viktigt för församlingar som har eller under årens lopp har haft en anknytning till Livets Ord och dess ledare att idag sätta sig ner och ställa frågor, samtala och be om Guds ledning.

Med vänlig hälsning Paul Grönberg/pastor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *