Pastorn har ordet..

 

 

Barnläger i Bethel 6-7 maj


Helgen d 6-7 maj var det barnläger med ett 50 tal barn plus ett 30 tal ledare. Olika aktiviteter och andakter hölls under helgen. Lägret avslutades med en familjegudstjänst där barnen medverkade med sång och dans. Församlingens pastor höll en andakt och lovsångsteamet ledde i några sånger. Efteråt var det servering

Konsert med Anders Sold 29 april


Anders Lago med bandAnders Sold besökte Bethel i Gagnef med ensemble d 29 april. Han sjöng flera av sina egna komponerade sånger där han gav uttryck för sin frälsnings upplevelse. Även publiken fick sjunga med från ett häfte med sångaren Arthur Erikssons repertoar. . Både Anders och medlemmar i ensemblen gav enkla och varma vittnesbörd om sin tro. Efteråt var det servering. Arrangörer var Kristna Alliansen i Gagnef.

Relationsdagen 1 april

Under några timmar berättade Emanuel och Maria Norén från Levande Familjer i Vallentuna hur man fyller sin kärlekstank. De arbetar med principen om Kärlekens fem språk framtaget av Gary Chapman. På ett personligt utlämnande sätt beskrev de hur de själva upptäckte fördelarna med dessa principer. Även Marié Nylen som är en av grundarna till organisationen delade med sig av sin långa erfarenhet av relations arbete. Levande familjer har genom åren hjälpt tusentals familjer och par att rädda relationer. Deras princip är att det är ingen relation som är omöjlig att rädda. De som kom gav uttryck för sin uppskattning av arrangemanget. Relationsdagen ordnades av Bethel i Gagnef, ELM-Gagnef, Pingstkyrkan Leksand och Studieförbundet Bilda.

 

 

Sista varvet

Kom på mig häromdagen när jag gick runt och tittade på affisch tavlorna inne i Bethel att jag kommer snart sluta min tjänst som pastor. Det har inte riktigt varit klart för mig att snart är det slut på de olika rutinerna kring jobbet som pastor i Bethel. Det är sista varvet s a s. Då är det lätt att man börjar tappa fokus. Men det är viktigt att man fortsätter ända in i kaklet som simmarna säger. Sedan finns det ju en del saker som jag avvecklar ändå allteftersom förstås. 

Du som har varit en flitig besökare till denna blogg, om du finns, kanske har märkt att jag plockat bort alla mina tidigare blogginlägg. De finns kvar i min dator så de är inte raderade för alltid. Men det är för att underlätta en uppdatering för hemsidan som vi jobbat med ett tag. 

Men det vore intressant att veta hur många som läser detta. Därför har jag gjort ett litet formulär för att se hur intresset varit. Du hittar det här..

Årsmöte 2017 och konsert med In Connection

Bethelförsamlingen har haft sitt årsmöte som inleddes med lovsång och andakt. Många olika grupper med barn och ungdomar har under året haft välbesökta samlingar samt olika läger i både Bethel och andra ställen. Även inom musiken har flera grupper lett lovsången under årets gudstjänster. Kören Salig Blandning har övat i storstugan och även deltagit i ett par gudstjänster samt haft en konsert. Förutom församlingen pastor även Daniel Andréasson, Anna Stenquist, Josefin Hermansson, Jakob Andersson, Eva Reithner och Rune Vinsander predikat. Carl Evert Ihlis valdes till ny ordförande för församlingen då församlingens pastor och dittillsvarande ordförande kommer att flytta till Lindesberg och ny pastorstjänst där. Årsmötet började med lunch och avslutades med en mycket uppskattad konsert av In Connection på eftermiddagen. Kören har för övrig sedan hösten 2016 övar i Bethels lokaler. En kollekt togs upp under konserter för Bethels verksamhet.