Mission i retur

Det har varit lite dåligt med aktivitet från min sida på bloggen en tid. Det är mycket annat som tagit mig tid i anspråk.

Men jag skulle vilja stanna lite inför tanken att får mission i retur. 1972 åkte mina föräldrar ut till Kenya för att arbeta som missionärer. Imorgon lördag 14/9 kommer en pastor från Kenya till oss och berättar om det arbete som bland annat mina Anders o Hildur var med och stöttade.

Det började ännu tidigare med ett missionärspar från Jämtland som hette Harry och Hildur Sundin. De var med och grundlade församlingen som pastor John Parteyie är pastor i. Nu kommer han som ett levande vittne om vad Gud gjort och gör där. Han kommer som en påminnelse till oss sekulariserade svenskar att Gud fortfarande är trofast.

Den här månaden kommer också en familj från Brasilien till Lugnetkyrkan i Falun. De är utsända av ett Samfund i Brasilien som ett par av Bethelförsamlingens missionärer gav upphov till, Erik o Anna Jansson för hundra år sedan. Denna familj kommer som missionärer till vårt land. Visst är det fantastiskt? Gud är god. Mission i retur.

Lite av detta kommer att lysa igenom under helgens samlingar. På söndag tänkte jag tala om den stora missionsutmaning Jesus gett oss.

Gud välsigne dig.

Paul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *