Mötas kring Jesus

Att gå på möte i kyrkan är faktiskt oerhört viktigt för mig som kristen. Det är där jag kan möta Jesus. Vart ska du hänvisa människor som vill lära känna Jesus?  Dit där människor samlas kring honom naturligtvis. För den troende är det naturligt att komma inför honom i den personliga andakten. Men om andra ska lära känna honom är det viktigt att vi tar med dem till samlingsplatsen där vi sjunger, ber och talar om honom. Jesus sa: – Ty där två eller tre är församlade i mitt namn är jag mitt ibland dem!

 

Det berättas också i evangelierna om att när Jesus uppenbarade sig för lärjungarna efter sin uppståndelse från de döda så var inte Tomas där. På grund av personliga tvivel så uteblev han från samlingarna och missade mötet med den uppståndne. Att börja hålla sig borta från möten kan vara ödesdigert för den personliga tron och mitt kristna liv. Jag vet många som har kapsejsat på tvivlets hav bara efter ett litet tag.

Tomas fick dock en ny chans vid ett annat möte och då blev han övertygad.

Hebreerbrevets författare säger att vi inte ska försumma våra sammankomster. Det är där vi får ny kraft tillsammans med varandra. Visst kan man ha personliga andakter och upplevelser. Men det är något i den gemensamma gudstjänsten som inte kan ersättas. Vi är inte skapade att var ensamma. Än mindre att vara solokristna. Jag behöver mina trossyskon. Vi behöver varandra.

Med önskan om Guds välsignelse.

 

Paul Grönberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *